Сряда,

Хвалят Иван Гешев за борбата с пиратството

От: Рачо Рачев -
155
Хвалят Иван Гешев за борбата с пиратството
A
A
A

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори АБРО изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на културата Боил Банов и др., в което оценява високо акцията, проведена под ръководството на Районна прокуратура-Кърджали между 20.01.2020 г. и 22.01.2020 г.

В посочения период съвместно със специализиран отдел „Киберпрестъпност“ при ГД „БОП“-МВР и Дирекция „Жандармерия“ –ГДНП бяха извършени проверки за нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителите.

В писмото, изпратено от изпълнителния директор на АБРО г-жа Анна Танова, се казва, че осъществената акция „за установяване на нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми на територията на област Кърджали е доказателство за осъзнаването на проблема от компетентните органи и за ясната воля за разрешаването му“.

„АБРО оценява предприетите действия от държавните органи и професионализма им при провеждането на акцията в област Кърджали и изразява готовността си за съдействие при бъдещи действия“, пишат още в писмото до главния прокурор от Асоциацията.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички