Казали на Златев да си трае за разпита

Разпитът на бизнесмена е бил по аферата с боклука

Казали на Златев да си трае за разпита | StandartNews.com

Близо час и половина продължи разпитът на Валентин Златев спецпрокуратурата. Председателят на Контролния съвет на "Лукойл България" за пореден път изрази мнение пред журналисти, че не е извършил нищо незаконно.

Той обясни, че от прокуратурата са му казали да не изнася информация за разпита си. Златев обаче потвърди, че е бил извикан от прокурор Генка Брезашка, която е от екипа по делото за трафик на отпадъци и търговия с влияние. Самият той нямал идея по кое разследване е бил разпитван, но заяви, че познава и братя Бобокови, и бившия зам.-министър Красимир Живков.

В отговор на въпрос как ще коментира идеята за създаване на държавна петролна компания, Валентин Златев заяви, че след като законодателят е преценил, значи е оправдано създаването й. Той добави, че "Лукойл България" ще изпълни волята на законодателя, като отбеляза, че компанията през годините е спазвала всички закони.

По повод на изказване на Валери Симеонов по негов адрес, Валентин Златев коментира, че публичното говорене в държавата е достигнало такова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. Той добави, че ще търси отговорност на всеки, който злоупотреби с името му, и уточни, че няма конфликт със Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай