Капанът щракна! Съдбовно решение за Цветан Василев

Съдът се произнесе

Капанът щракна! Съдбовно решение за Цветан Василев | StandartNews.com

Апелативният съд в София окончателно даде разрешение по искането на прокуратурата за европейска заповед за арест (ЕЗА) на обвинения за изпиране на пари Цветан Василев. Така беше потвърдено решението на първата инстанция, съобщава БГНЕС.

Според магистратите от втората инстанция това е единствената възможна мярка, която би могла да осигури нормално протичане на процесите, водени срещу банкера.

От съда обясняват, че е налице обоснованото предположение, че той е съпричастен към престъпленията, за които е обвинен. Съдът взе предвид и това, че Василев се намира в Сърбия. Така се стига до извода, че ако не бъде издадена заповед за арест, той може да се укрие.

НТВ отбелязва, че определението на съда е окончателно.

Цветан Василев е подсъдим по аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ. Делото продължава вече няколко години. През юли 2014 г. банкерът беше привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери във връзка с фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ). Впоследствие той бе обвинен за над 100 престъпления. Обвиненията бяха повдигнати задочно, тъй като Василев успя да напусна страната и оттогава се намира в Сърбия, където получи и политическо убежище. Беше издадена и европейска заповед за арест и банкерът бе обявен за издирване в Шенгенската информационна система.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи