Кандидат за президент изчезна

Расате неоткриваем след като имунитетът му беше свален

Кандидат за президент изчезна | StandartNews.com

Кандидатът за президент Боян Расате изчезна, след като ЦИК свали имунитета му по искане на прокуратурата.

Днес той е бил търсен на постоянния и настоящия му адрес, за да бъде привлечен като обвиняем за нападение над офис на ЛГБТ организация, но не е открит. Не е намерен и на другите му известни адреси, посочиха от прокуратурата. Ето какво съобщиха още от държавното обвинение:

Днес, 02.11.2021 г., следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура предприе действия за призоваването на Б.С., кандидат за президент, с цел явяването му пред разследващия орган за предявяване на постановление за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер. По искане на главния прокурор на Република България Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение за привличане на Б.С. (Расате б.ред.) към наказателна отговорност.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението. Б.С. не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Б.С. в съучастие като извършител с други неустановени лица е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай