Какви са версиите за трагедията на турската граница

Според шефа на НСлС подобно посегателство е вандалски акт срещу българската държава и срещу суверенитета

Какви са версиите за трагедията на турската граница | StandartNews.com

Основните версии за инцидента на българо-турската граница са, че става въпрос или за трафик на мигранти, или за трафик на наркотици. Това съобщи на брифинг заместник–главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов.

Той говори за трагичния инцидент, при който граничен полицай бе убит в понеделник вечерта, докато патрулира по границата с Турция, в района на село Голям Дервент.

"Какви са причините ще установим в хода на нашето разследване, считам, че в рамките на 12 часа установихме не малко от информацията“, обясни Сарафов, цитиран от "ДарикНюз".

„Престъплението винаги има възмездие и ние няма до пощадим усилията си да накажем извършителите на това тежко злодеяние“, заяви той.

Според шефа на НСлС подобно посегателство освен престъпление и злодеяние, е и вандалски акт срещу българската държава и срещу суверенитета. „Да простреляш униформен полицай на границата на една държава, това граничи с терористичен акт, това е посегателство срещу суверенитета на държавата“, категоричен е Борислав Сарафов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай