Извънредно от апелативната прокуратура за Гешев

Прокурори в София с остра позиция

Извънредно от апелативната прокуратура за Гешев | StandartNews.com

Прокурори от Апелативната прокуратура в София с остра позиция, че становището, което беше публикувано през миналата седмица срещу Иван Гешев, не е съгласувано с тях. Това съобщиха от прокуратурата. 

ВИЖ ОЩЕ: Депутатите с нов удар срещу Гешев

Ето и цялата позиция на Апелативна прокуратура - София: 

Ние, прокурори от Апелативна прокуратура-София, изразяваме своето несъгласие с публикуваното на 12.05.2023 г. „Становище на прокурори от района на Апелативна прокуратура – София“, с което се подкрепя искането на 6 от членовете на ВСС за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Това „становище“ е изготвено без да е провеждано събрание, на което да изразим мнението си.

Изразяваме силното си възмущение от разпространената в различни медии реторика на нихилизъм и омраза по отношение на българската прокуратура.

Прокурорската професия е достойна за уважение, защото въпреки сериозните и повсеместни атаки напоследък, българските прокурори ще продължават да отстояват държавността и да защитават интересите на гражданите.

Ние сме единни и ще продължим да работим в името на справедливостта и върховенството на правото.

Прокурорите от Апелативна прокуратура - Варна категорично заявяват своето единство и готовност да се противопоставят на опитите за дестабилизиране на прокуратурата.

"В работата си Прокуратурата винаги е спазвала, спазва и ще спазва стриктно Конституцията на Република България и законите на страната, водила се е и ще се води винаги от принципите на правовата държава и европейските ценности и, както досега, така и в бъдеще, ще остане гарант за законността и демократичните устои на държавата. Заедно и решително заставаме срещу всеки опит за намеса в работата на независимата съдебна система. Няма да се поддаваме на политически натиск и безкомпромисно ще се противопоставяме на всеки опит за политическо влияние, както и на опитите за дестабилизиране на прокуратурата", пишат оттам, предаде "ДарикНюз".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай