Изправят пред съда убиеца на Хюлия

Изправят пред съда убиеца на Хюлия | StandartNews.com

Повече от година след зверското убийство на 24-годишната красавица Хюлия Маджар се очаква да има възмездие за нейния убиец. Вече има внесен обвинителен акт, приключило е досъдебното производство за извършеното тежко престъпление, съобщи окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Обвинителният акт е за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

До няколко дни ще се знае кога тръгва процесът срещу Иван Тодоров, приятел на жертвата и единственият заподозрян за жестокото убийство. Той беше арестуван на 7 януари м.г. на влизане с кола в Холандия, където се опита да избяга. След това бе изправен пред Варненския окръжен съд сам поиска да бъде оставен зад решетките в ареста заради страх от линч и отмъщение, както призна пред магистратите.

Хюлия от варненското село Белоградец беше намерена мъртва в изоставени лозя по стария път Варна – Девня край магистрала „Хемус". Трупът на момичето беше открит на 4 януари, а тя изчезна след новогодишното тържество на 1 януари миналата година. Убиецът изпрати смс-и на баща й с искане за откуп, за да заблуди близките и полицията със сценарий за отвличане и да спечели време, за да избяга през границата. Жестоката смърт, която потресе цяла Варна, е настъпила след множество удари по главата и силна кръвозагуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай