Иванов: Разбирам протеста на надзирателите

Иванов: Разбирам протеста на надзирателите | StandartNews.com

Разбирам протеста на надзирателите. Те протестират заедно с полицаите, но има една съществена разлика. Ние направихме доста съществена реформа през тази година, заедно в диалог с техните представители бяха направени болезнени съкращения в системата на ГДИН. Това са хора, с които заедно сме изяли солта и сме си отнесли пръчките. Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов по повод исканията на надзирателите, които подкрепиха полицаите.

Когато ситуацията с реформата в МВР се избистри, и когато в парламента се дебатират предложенията за бюджета за 2016 г. ще се отчете тази съществена разлика, обясни той.

"Реформата в ГДИН върви. Тя се случва и то в диалог", добави Иванов.

Иванов коментира и предложението новодошлите полицаи да не получават 20 заплати при пенсиониране. Трябва да се преосмисли тази система от социални придобивки, която по никакъв начин не е свързана с качеството на работата и с нейната ефективност, смята той.

"Трябва да преоценим начина, по който стимулираме хората. Какво стимулираме, дълго оставане на работното място или качество на работата? На този етап не е удачно да взимам мнение, важно е ВСС да избистри тези решения", заключи Христо Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай