Искат нова експертиза за слепците от „палестинската афера"

Искат нова експертиза за слепците от „палестинската афера" | StandartNews.com

Петорна съдебно-медицинска експертиза ще провери зрението на братята Горан и Станьо Маринови, обвиняеми по делото за пране на пари от Палестинската автономна територия, което започна в началото на годината.

През тях и баща им Иван Маринов са прехвърлени у нас 2,3 млн. долара, разкри прокуратурата. Оттам настояват новата експертиза да бъде извършена от вещи лица в София, защото направена тройна експертиза в досъдебното производство вече е потвърдила решението на ТЕЛК, с което на двамата се признава 100-процентова слепота. Искането ще бъде придружено с копие от присъдата на Горан за шофиране без книжка, поясни наблюдаващият прокурор по делото Рени Кирилова. Според нея обаче е необяснимо как след като тай е напълно сляп, е седнал зад волана на автомобил и шофирал, когато полицаите са го спрели за проверка.

С решение на Апелативен съд във Велико Търново мярката за неотклонение на братята Маринови е променена на домашен арест. Бащата Иван също иска да излезе от килията, но окръжният съд в Плевен му отказа. И той обжалва пред апелативния съд, а делото за мярката е насрочено за петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай