И апелативният съд отреди бившият зам.-кмет на Младост да остане в ареста

Снимка: БГНЕС архив

И апелативният съд отреди бившият зам.-кмет на Младост да остане в ареста  | StandartNews.com

Апелативният спецсъд за пореден път остави в ареста бившия зам.-кмет на район Младост Биляна Петрова, съобщи Дарик. Искането ѝ за по-лека мярка за неотклонение беше свързано със здравословни проблеми. Втората инстанция обаче потвърди решението на първата, че Петрова може да се лекува и в условията на арест.

Според съда няма опасност Петрова да се укрие, но степента ѝ на обществена опасност била висока и имало риск от извършване на повторно престъпление.

Биляна Петрова е в ареста от 17 април, когато беше задържана заедно с временно отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева при показен и многочасов арест на централен столичен булевард. Впоследствие Иванчева получи обвинение за взимане на подкуп в особено големи размери, а Петрова – за помагачество.

В последните месеци двете многократно се оплакаха от лошите условия в ареста, а в началото на месеца Иванчева бе приета в болница с белезници и окови на краката. Правосъдното министерство оправда веригите с наредбата за конвоиране на арестанти и обяви, че тя ще бъде актуализирана в следващите седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай