И Цацаров подкрепи апела за оставка на Панов

Подкрепи писмото на 11 членове на предния състав на ВСС

И Цацаров подкрепи апела за оставка на Панов | StandartNews.com

И бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров подкрепи апела на 11 членове на предния състав на ВСС за оставка на шефа на ВКС Лозан Панов

ВИЖ ОЩЕ: 11 членове на стария ВСС искат оставката на Панов

Цацаров коментира темата в отговор на журналистически въпроси преди старта на заседанието на парламентарната комисия, наблюдаваща работата на КПКОНПИ. "В този избор съм участвал и аз. Към този момент не съм магистрат, за писмото на колегите разбрах от медиите. Не съм в правото си в момента да изразявам каквито и да е писмени становища пред ВСС. Но ако трябва да го кажа по друг начин – да, подкрепям всичко онова, което те са написали", посочи Цацаров.

ВИЖ ОЩЕ: Търсят незаконни половин милион от Прокопиеви

На въпрос за иска на оглавяваната от него комисия за запориране на имущество за 500 000 лева на разградския подсъдим бос Иво Прокопиев и на имущество на Стоян Александров, шефът на КПКОНПИ коментира: "За Стоян Александров и Прокопиев са получени постановления за повдигане на обвинение, извършени са съответните проверки и е установено имущество, което ние смятаме, че е незаконно придобито с оглед на това от съда се предентдира отнемането му. По отношение на Александров имуществото е на много висока стойност. Там става въпрос за незаконна банкова дейност с изключително големи размери и съответно имущество, което може би е придобито като обезпечение в резултат на това, което никак не е малко, то е над 10 млн.лв".

ВИЖ ОЩЕ: Погват Стоян Александров, правил се на банка


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай