Хванатите на Гюешево косовари напускат страната с условни присъди и глоби

Хванатите на Гюешево косовари напускат страната с условни присъди и глоби | StandartNews.com

Условни присъди от по една година с тригодишен изпитателен срок и глоби от по 100 лева постанови Районният съд в Кюстендил за четиримата косовари, задържани да влизат в България през зелена граница при ГКПП Гюешево. Така магистратите одобриха поисканото от четиримата мъже на възраст от 20 до 24 години споразумение с прокуратурата. Те признаха вината си, че на 26 август в района на Гранично полицейско управление „Гюешево", 480 метра южно от 94 гранична пирамида, са влезли през границата на страната от Република Македония, без разрешение на надлежните органи и не на определените за това места.

„Наказанията са средният размер. Мотивът за сключване на споразумението беше за по-бързо приключване на процеса. Нямаше смисъл от протакане, установихме бързо самоличността, от фактическа и правна страна делото е изяснено. Поели сме ангажимент към Европейския съюз за бързо правораздаване. Доказахме, че в рамките на по-малко от седмица приключихме всичко", каза прокурорът по делото Албена Разсолкова. В рамките на досъдебното производство не са събрани доказателства, че четиримата са свързани с „Ислямска държава",уточниха от прокуратурата. Веднага след делото лицата напускат пределите на страната.

Срещу шофьора, в чиято кола бяха четиримата косовари при задържането им, продължава делото за опит за подкуп на патрула от двама гранични полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай