Ханс-Петер Ул: Имаше натиск Цветанов да бъде осъден

Ханс-Петер Ул: Имаше натиск Цветанов да бъде осъден | StandartNews.com

София. "Преди 10 заседания от достоверни източници получих сведения, че има натиск върху българският съд Цветан Цветанов да бъде осъден", заяви адвокатът на Цветан Цветанов д-р Ханс-Петер Ул, след като клиентът му получи 4-годишна ефективна присъда по делото за неспазване на съдебно разпореждане. „Надявахме се, че съдът както е нормално за всяка една правова държава, ще остане независим и няма да се подаде на този натиск и ще оправдае Цветанов. Според мен съдът не удържа на натиска. Вие сте свидетели как съдията с треперещи ръце прочете присъдата", каза още адвокатът.

"Аз наистина съм уплашен от състоянието на правовата държава в България и мисля, че в България се увеличава този стандарт", заяви д-р Ханс-Петер Ул. Той не пожела да назовава имена по въпроса кой указва натиск върху българският съд.

„Нали знаете много добре какво се случва в държавата? Това нормално ли е?", запита осъденият Цветан Цветанов на излизане от съдебната зала. На въпрос дали вярва в българският съд той отговори положително. „Това, което имам като информация, и то от моя адвокат д-р Ханс-Петер Ул, е много тревожно. Има информация, която ми сподели още снощи, когато го посрещнах на летището. Всъщност дойдохме насам доста песимистично настроени за ефективността на българският съд", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай