Голям протест пред съда, започва делото за убийството в Цалапица

Протестът ще е пред Съдебната палата в Пловдив, където стартира процесът

Голям протест пред съда, започва делото за убийството в Цалапица | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Хора от село Цалапица се вдигат на голям протест в Пловдив. Той ще се състои днес и ще започне половин час преди разпоредителното заседание по делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови, което е насрочено за 11 часа. 

Протестът ще е пред Съдебната палата в града под тепетата, след което в 12 часа ще се пренесе пред сградата на прокуратурата.

Протестиращите настояват за промяна в обвинението на близнаците - в момента то е за лично укривателство, че са помогнали на издирвания за убийството Рангел Бизюрев да се укрие и да избяга извън страната.  Жителите на Цалапица искат двамата младежи да бъдат с обвинение за съучастие в убийството на Димитър Малинов.

И до момента Рангел Бизюрев се укрива в чужбина, макар за него има издадена Европейска заповед за арест. По неофициална информация, той поне два пъти е бил задържан – в Германия и Нидерландия, но после е пуснат заради пропуск в синхронизирането на детайли от българското законодателство с общоевропейското. Пропускът визира липсата на съдебен контрол над издаването на европейската заповед за арест. От страна на българските власти няма официално потвърждение на тези информации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай