Гешев: Заплашват ме олигарси, Радостин Василев да чака на опашка

Главният прокурор коментира и Цветан Василев

Гешев: Заплашват ме олигарси, Радостин Василев да чака на опашка | StandartNews.com

Иван Гешев коментира предложението имунитета на депутата от „Продължаваме Промяната - Демократична България” Радостин Василев да бъде свален.

"Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фен клубове", заяви главният прокурор.

Той отговори и на обвиненията на Василев, според когото атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор: „Това е доста тъжно. Показва липса за усещане на държавност - да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата”.

Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 да внесе мотивирано искане до Народното събрание, което да разреши депутатът да бъде привлечен към наказателна отговорност. 

Причината - скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”.

ВИЖ ОЩЕ: Примката се затяга! Ново издирване на Цветан Василев

Цветан Василев е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед, заяви още главният прокурор.

"Изготвена е нова европейска заповед за арест на Цветан Василев, въз основа на която той е включен в шенгенската информационна система. Той е обявен за международно издирване по различни от КТБ разследвания", каза Гешев.

И допълни, че банкерът е подсъдим и се укрива с помощта на Русия.

"На фона на Радостин Василев Цветан Василев не си заслужава да се коментира", категоричен бе главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай