Събота,

Гешев: Заплашват ме олигарси, Радостин Василев да чака на опашка

От: Агенция Стандарт -
2507
Гешев: Заплашват ме олигарси, Радостин Василев да чака на опашка
A
A
A

Иван Гешев коментира предложението имунитета на депутата от „Продължаваме Промяната - Демократична България” Радостин Василев да бъде свален.

"Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фен клубове", заяви главният прокурор.

Той отговори и на обвиненията на Василев, според когото атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор: „Това е доста тъжно. Показва липса за усещане на държавност - да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата”.

Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 да внесе мотивирано искане до Народното събрание, което да разреши депутатът да бъде привлечен към наказателна отговорност. 

Причината - скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”.

ВИЖ ОЩЕ: Примката се затяга! Ново издирване на Цветан Василев

Цветан Василев е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед, заяви още главният прокурор.

"Изготвена е нова европейска заповед за арест на Цветан Василев, въз основа на която той е включен в шенгенската информационна система. Той е обявен за международно издирване по различни от КТБ разследвания", каза Гешев.

И допълни, че банкерът е подсъдим и се укрива с помощта на Русия.

"На фона на Радостин Василев Цветан Василев не си заслужава да се коментира", категоричен бе главният прокурор.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com