Гешев с първи думи за заплашваните магистрати

По-рано бе разкрита организирана престъпна група, обвинена в множество престъпления

Гешев с първи думи за заплашваните магистрати | StandartNews.com

Тук съм защото като главен прокурор няма да позволя не само да се засягат интересите на народа, но и на магистрати, следователи, прокурори и служители да бъдат заплашвани от престъпни групи. Мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива издирвани от Интерпол, известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората. Това не го казвам аз вече, това го казват доказателствата, които ще видите.

Това каза главният прокурор Иван Гешев на пресконференция в Националната следствена служба (НСлС).

ВИЖ ОЩЕ: Откриха у престъпници списък със заплашвани магистрати

Илияна Кирилова, административен ръководител на СГП, заяви, че ръководството на СГП ще окаже пълно съдействие на магистратите, следователите и прокурорите, които към момента чувстват, че към тях е отправена заплаха върху живота и тяхното здраве.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че е разкрита организирана престъпна група, обвинена в множество престъпления. При претърсвания на имоти на обвиняемите са открити списъци с имена на следователи, прокурори и съдии, които са били заплашвани.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че на 7 март по досъдебното производство производство са претърсени адреси. Намерени и иззети са пластмасови контейнери, за които е установено, че съдържат кокаин, както и лист със списък на съдии, прокурори и следователи от закрити съдебни структури, а също и за длъжностите, които заемат сега. Намерени са и множество банкноти. Едното лице е напуснало страната, а другото е било задържано, предаде БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай