Гешев поведе преговори с ромите във Факултета. Причината (ОБНОВЕНА)

Главният прокурор каза, че е работил наблизо и познава проблемите на общността

Гешев поведе преговори с ромите във Факултета. Причината (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Тук трябваше да бъдат някои политици, защото това, което виждаме с този бум на престъпността, е резултат от действията на някои, които се наричат политици. Това каза главният прокурор Иван Гешев в столичния квартал „Факултета“, където се срещна с местни жители.

Това не е работа на прокуратурата. За съжаление, прокуратурата не може да замести държавата, но все някой трябва нещо да направи, коментира Гешев на място.

Той е във „Факултета“ по покана на лидерите на ромската общност, със съдействието на фондация "България", във връзка със смъртния случай на таксиметров шофьор от снощи.

Бумът на престъпността не е резултат от вашите действия, не е резултат от действията на правоохранителните органи, а е резултат от това, което правят някои, които наричат себе си политици. Те казват, че го правят в името на хората, но това, което се случва, е резултат от някакви лични интереси, а цената плащате всички вие и хората в страната, каза главният прокурор пред събралите се хора.

Мога да гарантирам пред вас, че прокуратурата ще си свърши работата, независимо от всички други, които не я вършат. Аз не мога да ви обещая "око за око, зъб за зъб". Прокурорите и съдиите спазваме законите, а законите, знаете, че ги пишат политиците, допълни той.

Според Гешев 90% от проблемите в страната са в резултат на некачествени закони. Няма да оправдаем никой виновен и няма да обвиним никой невинен. Това мога да ви гарантирам. Няма да направим разлика, независимо от това кой е починалият човек, заяви още главният прокурор. Утре това дело ще е на специален надзор и се следи, за да няма никакви нарушения, и се следи да не се прикрие някой, само защото има познати, каза още той.

Знам, че с основание сте ядосани, защото не получавате еднаквост, обърна се той към събралите се. За съжаление, докато това не се промени, нищо няма да е наред в тази държава, каза Гешев. Аз съм тук в знак на уважение и съпричастност с вашия гняв. Утре имам среща с организацията на таксиметровите шофьори, добави главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай