Гешев отговори на манипулативни твърдения на Боец

Гешев изказва и надеждата, че инициативата на "Боец" не е "част от съвместна координирана компроматна атака срещу Прокуратурата на Република България

Гешев отговори на манипулативни твърдения на Боец | StandartNews.com

Заместник главният прокурор Иван Гешев отговори писмено на зададените към него въпроси от НПО-то "Боец", публикувани на страницата на Висшия съдебен съвет в рубриката "Становища и въпроси" във връзка с номинацията му за обвинител номер едно.

Гешев оборва, по думите му, "манипулативните твърдения на сдружението", с факти по конкретни разследвания и дела. Гешев посочва, че неназованият източник на информация на НПО-то очевидно го е подвел и излага конкретиката по зададените въпроси, свързани с конкретни дела. Накрая прави извода, че цялата информация, която засяга посочените производства, както и съдебните актове, могат да бъдат прочетени на публичните сайтове на съответните институции.

Гешев изказва и надеждата, че инициативата на "Боец" не е "част от съвместна координирана компроматна атака срещу Прокуратурата на Република България и в частност процедурата по избор на главен прокурор на РБ от страна на икономически и политически кръгове с голям медиен и финансов потенциал".

Пълният текст на писмото вижте тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай