Гешев наблюдава делото за прегазената жена в Самоков

Към момента продължават да се извършват множество действия по разследването

Гешев наблюдава делото за прегазената жена в Самоков | StandartNews.com

Върховна касационна прокуратура (ВКП) взема под специален надзор разследването на катастрофата, при която дрогиран 24-годишен шофьор блъсна два пъти служителка на синята зона в Самоков. Информацията дойде от говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

ВИЖ ОЩЕ: Страшни подробности за блъснатата в Самоков жена

Обвинител номер едно Иван Гешев проведе едночасова среща със семейството на пострадалата Недялка Джикова. Пред роднините  той е споделил идеята си колите на пияните и дрогираните шофьори да бъдат конфискувани в полза на държавата. Тъй като тепърва ще се уточнява точно какви са нараняванията на жената, наблюдаващият прокурор ще прецени дали да не преквалифицира обвинението.

ВИЖ ОЩЕ: Пуснаха дрогирания, прегазил жената в Самоков

„Към момента продължават да се извършват множество действия по разследването. Наблюдаващият прокурор ще направи анализира всички доказателства и ще реши дали да  преквалифицира обвинението”, каза Сийка Милева.

По-рано роднините на Недялка Джикова решиха да излязат на протест в сряда заради пускането на 24-годишния Виктор Делигълъбов под домашен арест. На пострадалата ѝ предстоят още няколко тежки операции. Тя е на командно дишане в болница. Между живота и смъртта е, каза дъщеря й. А пред съда, 24-годишният Виктор Делигълъбов обяснил, че електронните системи в колата не показали, че зад джипа има човек.

„За нас този човек е убиец”, каза Румен Иванов, приятел на семейството.

Виктор Делигълъбов е със забрана да напуска страната. Роднините на пострадалата жена обаче се опасяват, че той ще изчезне, преди делото да влезе в съда. Потърсихме Виктор Делигълъбов на двата му известни адреса в Самоков. Съседите на Виктор го описват като кротко дете. Не разбират какво го накарало да седне зад волана дрогиран

Преди години бащата на Виктор заминал за Израел, а майка му за Холандия.  На кой от двата адреса той стои под домашен адрес на този етап не е ясно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай