Гешев: Има план за дестабилизация на държавата

Той бе категоричен, че прокуратурата е готова да повдигне обвинение на всеки, защото "не ни притеснява нищо"

Гешев: Има план за дестабилизация на държавата | StandartNews.com

Тежък план за дестабилизацията на държавата видя главният прокурор Иван Гешев в излезлите записи, за които се твърди, че са с гласа на премиера, а публикуваните снимки - уж от спалнята на Борисов. Самият Гешев каза, че не е слушал записите. Това стана ясно от думите на обвинител номер едно пред правната комисия в парламента.

Не е ясно дали записите са истински или фалшиви, изрази мнението си Иван Гешев. По отношение на снимките главният прокурор, че при констатирани закононарушения от който и да е български гражданин, той не се притеснява да го разследва, независимо дали е президентът, премиерът , министър или олигарх. Доказателство за смелостта на прокуратурата били повдигнатите обвинения на Васил Божков.

Главният прокурор е висш административен ръководител и "този шизофренизъм", че той ръководи всички разследвания в реално време не е вярно, каза още Гешев.

"Вашата медия (бТВ - бел. ред.) има директни връзки с г-н Божков и той може да ви отговори на въпросите. Вие пак искате да коментирам нещо, което е от компетентност на друг прокурор. И второто - да коментирам записи, за които не е ясно какво съдържат", заяви главният прокурор.

Той бе попитан настоятелно какво мисли за това, че в записа се коментира и неговото име. "Искате да коментирам нещо, което е абстрактно", каза още обвинител номер едно.

Иван Гешев не скри раздразнението си от това, че към него се отправят въпроси, които не са от неговата компетенция. Но бе категоричен, че прокуратурата е готова да повдигне обвинение на всеки, защото "не ни притеснява нищо". На въпрос за снимки с премиера Бойко Борисов, изтекли в интернет, той каза, че "това са решения на конкретен наблюдаващ прокурор".

И напомни, че принципно както се разследват олигарси като Прокопиев, Василев или Божков, така всеки може да е под прицела на прокуратурата.

"След като можем да повдигнем обвинения на Божков, всички знаете кой е той, нали? Не съм ял с г-н Божков! Ако цитирате снимка, която тиражира "Дневник" , аз бях поканен на официална среща от министър-председателя", настоя още Гешев.

"Прокуратурата и включително някои други държавни институции естествено е да са подложени под натиск. Не оправдавам никого, но това, което виждам, е генериране на скандали. За мен е ясно, че това е целенасочена, съзнателна стратегия. Стратегията е ясна - дестабилизиране на държавата", коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай