Вторник,

Гешев даде урок на млади магистрати за правовата държава

От: Редактори -
1209
Гешев даде урок на млади магистрати за правовата държава
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев приветства младшите магистрати от випуск 2021/2022 година, завършили успешно обучението си в Националния институт на правосъдието (НИП).

Гешев се обърна към младшите  прокурори, следователи и съдии като им напомни, че изразите „правова държава“ и „права на човека“ не са кухи фрази, а са ценности, които стоят в основата на съвременната демократична държава. „Вие трябва ежедневно да се грижите тези стълбове да не рухнат“, подчерта главният прокурор. Той добави, че чрез справедливостта, която магистратите ще раздават, те работят за обществото и защитата на правата на българските граждани.

Иван Гешев пожела още на младшите прокурори, съдии и следователи да не губят ентусиазма, куража и идеализма си, въпреки трудностите, с които ще се сблъскат в работата си.

На церемонията по закриването на учебната година в НИП присъстваха също Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор и директор на Националната следствена служба, и Десислава Пиронева, заместник на главния прокурор при ВАП. Борислав Сарафов се обърна специално към младшите следователи и заяви, че тяхното призвание е да търсят истината. „Този път не е лек, но вашата отговорност е да бъдете прецизни и обективни и да следвате пътя на истината“, подчерта той.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com