Неделя,

ЕК с по-малко наказателни процедури срещу нас

От: Редактори -
146
ЕК с по-малко наказателни процедури срещу нас
A
A
A

Свива се броят на новообразуваните наказателни процедури от Европейската комисия срещу България през миналата година. Това сочи годишният доклад за прилагането на европейското законодателство, цитиран от БТА.

Миналата година срещу страната ни са били открити 18 нови процедури и това е най-малкият брой от 2014 г. насам. За сравнение през 2014 г. са били открити 41, през 2015 г. - 20, през 2016 г. - 27 и през 2017 г. - 26, показват данните.

Миналата година срещу нашата страна е имало 60 неприключили процедури, половината от които са били за бавно въвеждане на европейското право в националните закони.

От новооткритите най-много (по четири) са свързани с данъчното облагане и митниците, и с миграцията и вътрешните работи. По три процедури има в областите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството, на правосъдието и потребителите, на здравеопазването и безопасността на храните.

По две са процедурите в областите на превозите, далекосъобщенията, околната среда, финансовата стабилност и финансовите услуги.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com