Двама родни бандити отиват на съд. Причината

За какво бяха обвинени те

Двама родни бандити отиват на съд. Причината | StandartNews.com

Източник: dir.bg

Даниел Димитров-Релето и Петър Берберов-Бербера отиват на съд за укривателство на движими вещи.

Двамата са обвинени за това, че през април т.г. в гараж в столичния квартал "Надежда", с цел да набавят за себе си имотна облага, са укрили два леки автомобила марка "Тойота" на обща стойност 86 274 лв.

Автомобилите бяха откраднати, а в багажниците им бяха намерени техните регистрационни табели. Колите бяха открити с регистрационни табели на други автомобили.

Димитров е обвинен и за това, че е държал в същия гараж радиосредства, които излъчват в етера, без да има разрешение за това.

В хода на разследването са направени експертизи, разпитани са свидетели и са иззети множество веществени доказателства. Разследването е приключило за осем месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.

През 2002 г. Релето бе освободен предсрочно от общежитието в Казичене. В софийския затвор той излежаваше 18-годишна присъда за серия от отвличания, като част от групата "Наглите". Оставаха му около 24 месеца, но през последните месеци е преместен в Казичене. Според доклада на затворническата администрация тогава, той имал "съвестно и добро поведение". 

Петър Берберов беше задържан през април заедно с Даниел Димитров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай