Сряда,

Доц. Киселова каза как Гешев е прекрачил границата

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
2036
Доц. Киселова каза как Гешев е прекрачил границата
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев е проявил недопустима емоция и е прекрачил определена граница, обясни пред Нова телевизия преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

„Не използва език, подходящ за един магистрат. След това предполагам си е дал сметка, че има въпроси, на които трябва да отговаря по-предпазливо”, посочи тя.

„В България формираме Народно събрание, президент и вицепрезидент пряко на централно ниво, а на местно ниво кметове и общински съветници. Посредством тези органи на централно и на местно ниво всички останали органи в държавата би трябвало да черпят легитимност от тези пряко избрани. Трябва да си зададем въпроса дали тези хора, които избраха главния прокурор, са си давали сметка не само за професионалните, но и за личностните му качества”, поясни доцентката.

Според нея ако в следващите седмици станем свидетели на избор на правителство, въпросът за попълване на съставите на органите, които са с изтекъл мандат ще дойде отново на масата.

„Ако сега вратата се затвори, е много вероятно следващото десетилетие да няма възможност да се подобри качеството на хората, които селектират магистрати”, категорична бе Киселова.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com