Домашен арест за Реджеп, прегазил 17-годишната Виктория

Пред съда мъжът обясни, че чака бебе от бременната си в 9-ти месец приятелка

Домашен арест за Реджеп, прегазил 17-годишната Виктория | StandartNews.com

Окръжен съд Благоевград определи мярка за неотклонение домашен арест за 27-годишния Реджеп Алиев от село Хвостяне. Той е обвинен, че докато шофира кола марка "Форд" под въздействието на наркотици е прегазил 17-годишната Виктория на пътя между селата Дъбница и Хвостяне.

В съдебната зала стана ясно, че Реджеп и тримата му приятели, които били в колата с него, помислили, че са блъснали животно на шосето и затова не са спрели веднага. Колата обаче се повредила - спукал се е радиаторът и се е счупила бронята, заради което я оставили в съседно село. След това Реджеп и приятелите му са се върнали на мястото и установили, че е прегазено момиче.

Пред съда той обясни, че чака всеки момент бебе от бременната в 9-я месец приятелка.

Съдия Узунова е категорична, че домашният арест е достатъчна по тежест мярка, съобщи pirinsko.bg.

На Реджеп Алиев, който и преди е бил съден за употреба на наркотици, са повдигнати две обвинения- за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране под въздействието на упойващи вещества.

17-годишната Виктория бе прегазена около 20,20 ч. на 29 януари на пътя от с. Хвостяне за с. Дъбница в Благоевградско. Шест лица бяха задържани след тежкия инцидент, но обвинение беше повдигнато само на Реджеп.

Според официалната информация от прокуратурата 17-годишната девойка от квартал " Кремиковци" в Гърмен е била малтретирана от своя приятел и негов братовчед, с които пътувала в лека кола между селата Дъбница и Хвостяне. Момичето се е опитало да избяга, но отново е била върната в леката кола, а след това - изхвърлена на пътя. В този момент друг автомобил, движещ се с несъобразена скорост, прегазил момичето, а приятелят ѝ избягал от местопроизшествието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай