Сряда,

Десислава Иванчева съди Сливенския затвор. Какво са й отказали

От: Стандарт -
1648
Десислава Иванчева съди Сливенския затвор. Какво са й отказали
A
A
A

Десислава Иванчева, която излежава присъда за подкуп, съди администрацията на Сливенския затвор. Бившата кметица на столичния район "Младост" заявява, че не й осигуряват лекарства и лечение от стоматолог. Това обявиха в официалната ѝ фейсбук страница нейни представители. 

Ето какво пише в публикацията:

"Уважаеми медии в Сливен,

Скъпи приятели на Деси Иванчева,

Утре (14.03.), около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен.

Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота й.

Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образувание на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата й заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства.

Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата й за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца.

Медиите и всеки, който желае и има възможност да види Деси в Сливен за малко, може да го направи във вторник (14.03), около 12,30- 13,00 ч. пред съда", пише в страницата на Иванчева.  

От присъдата си бившата кметица вече е излежала 2 години и 45 дни и остават малко повече от 3 г. След по-малко от година ще има право да поиска предсрочно освобождаване.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com