Делото срещу Сидеров за инцидента във Варна влиза в съда

Делото срещу Сидеров за инцидента във Варна влиза в съда | StandartNews.com

София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата и уточниха, че той е заради инцидента на летище Варна.

Лидерът на Атака е обвинен за това че на 6 януари 2014 г. на борда на полет, изпълняващ маршрут София - Варна и на летище - Варна, в условия на продължавано престъпление, е извършил три деяния, осъществяващи състав на едно и също престъпление. Сидеров е имал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта, посочват от обвинението.

Сидеров е обвинен и затова че на 6 януари 2014 г., на Летище – Варна, причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.

Стандарт Нюз припомня, че скандалът на летището във Варна е един от многото, в който участват Волен Сидеров и депутати от Атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай