Делото за загинала съдийка на "Тракия" под надзора на Гешев

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви

Делото за загинала съдийка на "Тракия" под надзора на Гешев | StandartNews.com

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев делото за катастрофата на магистрала "Тракия", при която загина магистрат, ще бъде взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба, съобщават от прокуратурата.

На 29 януари 2022 г., около 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала "Тракия", на 102-103 км, в района на Пазарджик. До момента е установено, че лек автомобил, марка "Тойота Ярис", управляван от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала в посока към София.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването водачката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея "Рейндж Роувър". При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала на място.

Шофьорът на "Рейндж Роувър"-а е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провежда активни действия по разследването - извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата.

При инцидента е загинала съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд, съобщи "Труд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай