Дебнали една година даскала педофил

Дебнали една година даскала педофил | StandartNews.com

20 години затвор заплашват учителя, блудствал с малолетни

Близо година е продължило разследването на сигнала за блудство срещу 54-годишния учител по музика Илиян Василев от Дулово. Мъжът бе задържан преди ден за сексуална злоупотреба с шест деца. Той заснемал част от деянията си на видео и снимки и ги разпространявал в социалните мрежи. Разследването срещу него започнало през май 2015 г. след подаден сигнал от директора на училището, в което е работил мъжът, обясни пред "Стандарт" окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев. От дома на учителя по музика е иззет компютър, където са открити видеа с блудствата. Срещу преподавателя са повдигнати три обвинения. Първото е за това, че през периода от ноември 2014 г. до април 2015 г. е извършил блудствени действия с шест ненавършили 14-годишна възраст момичета и момчета. Окръжната прокуратура в Силистра му повдигна обвинение и за

държане и разпространение в интернет

и социалните мрежи на порнографски материали. Според прокуратурата, ако вината му бъде доказана, го очакват от 5 до 20 г. затвор. Окръжната прокуратура в Силистра е внесла искане в съда за постоянен арест за учителя.

Жертвите му са деца на възраст между 10 и 12 г, които вземали частни уроци в дома му. Със скрита камера той снимал действия си и после пускал снимките в скайп и социалните мрежи. При ареста разследващите са конфискували и видео материали. Разследването се води за престъпления, извършени в периода между ноември 2014 и април 2015 г.

Историята тръгнала да се разплита, когато едно дете се оплакало на родителите си, а те казали на директорката на училището. Тя пък сигнализирала Агенцията за закрила на детето. Тогава се задействали разследващите. Два дни, след като е получен сигналът от пострадалото дете, учителят по музика е

напуснал училището по взаимно съгласие

след разговор с директора на учебното заведение. Това се случило през месец май миналата година. По думите на Теодор Желев не се разследват случаи и няма доказателства за случаи на блудство с частни ученици, които евентуално са посещавали учителя след неговото напускане. Той посочи изрично, че в случая става въпрос за блудство и не става въпрос за насилие. Няма и други сигнали срещу учителя по музика. "Важно е в родителската среда да се създава доверие. Трябва да се следи и с кого комуникират децата ни в социалните мрежи", заяви пред "Стандарт" прокурор Желев.

Според запознати учителят по музика Илиян Василев е семеен и е баща на две големи деца. Съпругата му работела в частна фирма. Никой от фамилията, нито пък в Дулово, не е предполагал за наклонностите на Илиян. Самият той е известен като добър музикант, свирел на пиано и йоника. Докато бил секретар на местно читалище, водел художествен състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай