Даниела Талева встъпи в длъжност. Ще разследва Сарафов

Какво следва

Даниела Талева встъпи в длъжност. Ще разследва Сарафов | StandartNews.com

Даниела Талева пое функциите си като първия прокурор по разследването на главния прокурор и неговите заместници, съобщи БНР.

Досега Талева беше наказателен съдия в Софийския градски съд. Тя ще работи в кабинета на една от бившите заместнички на Иван Гешев.

Съдия Талева се срещна с временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, сигнали срещу когото ще трябва да проверява. Тя очаква до дни да се запознае със съдържанието в тях, като в работата си ще бъде подпомагана от двама служители от прокуратурата и трима разследващи полицаи.

Относно това дали се притеснява от политически натиск, Даниела Талева каза:

"Първо, се надявам хората, които са по високите етажи на властта в тази държава, да проявяват здрав разум и морал, и никой да не си позволява подобно нещо. Но в случай, че ми бъде оказан натиск със сигурност смятам, че трябва да бъде дадена гласност на подобни действия".

Припомняме, че сигналите срещу Борислав Сарафов са свързани с имоти на негови близки и с аферата "Осемте джуджета". Даниела Талева ще има половин година, за да прецени съдържат ли се в тях данни за извършено престъпление и трябва ли срещу временно изпълняващия функциите главен прокурор да бъде образувано досъдебно производство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай