Чироза: Сиси гръмна съученичка, докато я целуваше

Шатката духна от затвора и сега Ангелов е основен свидетел срещу "Килърите 3"

Чироза: Сиси гръмна съученичка, докато я целуваше | StandartNews.com

Съди ме собственият ми убиец, жалва се в съда тарторът на пернишката банда

Пернишкият сериен убиец Станислав Ангелов - Сиси, е убил съученичката си Биляна Кръстева, докато я целувал. Това разкритие сензационно направи пред специализирания съд подсъдимият от групата на т.нар. "Пернишки килъри" Милчо Петров - Чироза.

Тялото на 26-годишната Биляна бе намерено в гориста местност край пернишкото село Лесковец през пролетта на 2009 г. Момичето бе в неизвестност от 27 февруари, когато тръгнала към София и повече не се върнала. Според разследващите, след като я е убил, Сиси е заровил трупа, за да прикрие следите си. Тогава разследващите коментираха, че вероятният мотив на Ангелов бил заради апетитен апартамент, който Биляна наследила в София на "Петте кьошета". Това обаче така и не бе доказано в хода на продължителното разследване. Чироза в съда също не даде повече подробности. От показанията му стана ясно, че по-скоро се опитва да отърве кожата и да хвърли вина върху Сиси, който е един от основните свидетели срещу групата на пернишките поръчкови убийци, придобила широка медийна популярност като "Килърите 3" заради кодовото име на поредна полицейска акция.

"Искам само да отбележа, че 7-8 човека, които сме тук, сме свидетелствали срещу Станислав Ангелов - Сиси и Николай Николов - Шатката. Те влязоха в затвора благодарение на нашите показания. Причината да задържат Сиси след тройното убийство съм аз. Той е човекът, който

запали апартамента ми с жена ми и децата

Това, което разбирам аз, е, че ме съди моят убиец", заяви пред съда Чироза. Подсъдимият намекна, че освен Биляна, Сиси е отговорен за убийството и на още двама души, сред които и другият му съученик - Кирил Христов-Багера. Шефът на спецсъда и председател на състава, който води делото, Георги Ушев контрира подсъдимия, че все пак той е жив. "Слава богу", отговори Чироза и продължи да разказва за действия на Сиси. "Той уби своята съученичка, докато я целуваше. Той се занимаваше с лихварство, с черно тото, а после разбрахме, че е убиец. Нямам нищо общо с неговите действия. Но няма да давам обяснения. Само ще кажа, че той беше задържан с моя телефон. Жена му ми донесе телефон, на който той се обади, за да му помогна да напусне страната след тройното убийство, което извърши. Аз отидох в полицията и разказах всичко", допълни още Чироза. Той уточни, че прави всичко това, за да добият представа хората кой свидетелства срещу него.
Още от самото начало Сиси съдейства на разследващите и тъкмо той

ги отведе до заровения труп на Теодор Неофитов-Ханс

който бил наказан със смърт, тъй като на два пъти отказал да застреля пернишкия дилър Николай Христов - Хайо. Освен Сиси, прокурорът по делото Емил Галипонов бе привлякъл в полза на обвинението още един затворник - свидетел срещу групата на Бай Васо и Чироза - Николай Николов - Шатката. Той обаче успя да избяга от килията си заедно с гватемалеца Хосе Мартинез през пролетта на тази година. Двамата все още са в неизвестност. Пред магистратите, с мисия да дискредитира Сиси, застана и подсъдимият Йордан Костадинов - Шишето. Той разказа, че вземал заеми от Сиси, но не успял да му ги върне и се наложило да работи при него, като събирал борчовете от други длъжници.

Във вторник другият лидер на бандата Васил Василев - Бай Васо, пък си призна, че е притежавал незаконно оръжие. Бащата на Райко Кръвта, който наследи ръководството на групата след убийството на сина си, заяви пред магистратите, че намереното в чантата на жена му оръжие всъщност е негово и просто там го криел. По този начин

Бай Васо оневини половинката си

Осъденият за 4 убийства Сиси и този път не успя да даде показания срещу бандата за мокри поръчки. Причината се оказа един от адвокатите на подсъдимите. Защитникът Стефан Колев е представлявал Сиси по друго дело. Това накара съдия Ушев да поиска отвод на адвоката заради етичните норми. Така делото бе отложено за края на месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай