Четирима украинци стоят зад покушението над Алексей Петров

Четирима украинци стоят зад покушението над Алексей Петров | StandartNews.com

Четирима украинци са извършителите на опита за покушението с гранатомета срещу Алексей Петров. Това съобщи заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов във връзка с разкриването на извършителите.

"Към настоящия момент Софийската градска прокуратура е привлякла като обвиняеми Роман Логвиненко с мярка "задържане под стража", потвърдена за останалите трима, които са обявени тази сутрин в 10.00 часа и включени с червен бюлетина за международно издирване от Интерпол. И четиримата извършители са украински граждани. Обвинението, което е повдигнато на Роман е присъствено, на останалите трима е задочно", уточни Сарафов.

"Четиримата са обвинени за това, че през периода от неустановена дата в началото на пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. са направили опити умишлено да умъртвят повече от едно лице, а именно Алексей Петров и неговия шофьор, като са произвели два броя изстрели с гранатомет. Деянието е извършено предумишлено. Снарядите не са проникнали в автомобила и не са умъртвили возещите се в него", каза той.

Сарафов посочи, че обвиняемите са проявили изключителен професионализъм. Той обясни, че обвинението е започнало с начален етап през пролетта на 2014, тъй като те са проучвали жертвата в период на година и половина.

"Установили са нейните навици и начина на охрана. Установили са методите и средствата и действията на охраната на жертвата. Проучили са всички особености на терена като се камуфлирали, както като клошари, така и с камуфлажно облекло. Подбрали са единственото възможно оръжие, което би могло да доведе до смъртта на набелязания от тях обект", коментира още Сарафов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай