Петък,

Божков с хибридна война срещу прокуратурата

От: СТАНДАРТ -
249
Божков с хибридна война срещу прокуратурата
A
A
A
  • Прокуратурата знае срещу кого се е изправила - хазартна организация, която разполага с милиони левове, каза говорителят на главния прокурор

Обвиняемият Васил Божков води хибридна атака срещу прокуратурата. Това заяви говорителят на обвинител № 1 Иван Гешев Сийка Милева пред журналисти в Съдебната палата. Тя опроверга твърденията на Божков, че при акциите в дома и офисите му разследващите извършват изземване на ценни вещи и предмети в нарушения на реда, установен в закона.

„Това е хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързаните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоустановения ред, в присъствието на най-добрите експерти“, категорична бе прокурор Сийка Милева.

Тя увери, че при всички процедури се спазват разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. „Няма такова нещо, като това предметите да се хвърлят в черни чували, както излезе по медиите“, подчерта тя.

„Вчера бях цензурирана. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила. Знае, че се изправя срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се защити чрез вас, медиите“, заключи прокурор Милева.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички