Божков с хибридна война срещу прокуратурата

Прокуратурата знае срещу кого се е изправила - хазартна организация, която разполага с милиони левове, каза говорителят на главния прокурор

Божков с хибридна война срещу прокуратурата | StandartNews.com
  • Прокуратурата знае срещу кого се е изправила - хазартна организация, която разполага с милиони левове, каза говорителят на главния прокурор

Обвиняемият Васил Божков води хибридна атака срещу прокуратурата. Това заяви говорителят на обвинител № 1 Иван Гешев Сийка Милева пред журналисти в Съдебната палата. Тя опроверга твърденията на Божков, че при акциите в дома и офисите му разследващите извършват изземване на ценни вещи и предмети в нарушения на реда, установен в закона.

„Това е хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързаните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоустановения ред, в присъствието на най-добрите експерти“, категорична бе прокурор Сийка Милева.

Тя увери, че при всички процедури се спазват разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. „Няма такова нещо, като това предметите да се хвърлят в черни чували, както излезе по медиите“, подчерта тя.

„Вчера бях цензурирана. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила. Знае, че се изправя срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се защити чрез вас, медиите“, заключи прокурор Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай