Близки протестират за справедлива присъда за убийство

Присъдата на убиеца беше намалена от 20 на 3 години по друг член от НК

Близки протестират за справедлива присъда за убийство | StandartNews.com

Роднини и приятели на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла се събраха пред Съдебната палата в София с искане за справедлива присъда за смъртта му, съобщи Нова телевизия.

Първоначално нападателят – 33-годишният Валентин Маринов получи 20 години затвор. На следващата инстанция, присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Днес делото се гледа на последна инстанция.

„Те всъщност променят члена, по който е осъден – от умишлено убийство го правят в такова по непредпазливост. Ние знаем, че нищо не може да върне Алекс, но искаме човека, който го удря и го оставя, да си получи заслуженото. Цялата общественост от Бяла сме потресени от това как може за един човешки живот да получи затвор от 3 години”, коментира близка на младежа.

„Ние искаме скандалната присъда на Апелативен съд – Велико Търново да бъде сменена. Или да върнат делото за ново разглеждане, или да върнат присъдата на Русенския окръжен съд. Тази присъда е скандална за България. Не смятам, че всички в съдебната власт са „гнили ябълки”. Просто трябва нещата да се вземат в ръце”, коментира чичото на Алекс.

Надеждата на близките му е да се потвърди присъдата на Окръжен съд-Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай