Бивши прокурори на разпит. За "канибалския сигнал" ли?

Николай Кокинов потвърди, че е давал обяснения за случай пред 12-13 години

Бивши прокурори на разпит. За "канибалския сигнал" ли? | StandartNews.com

Прокурори и следователка са били призовани на разпит в Главна дирекция "Национална полиция", съобщи БНР. Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов изби рибата: Става разследващ гражданин

От МВР не дават информация. Но, позовавайки се на свои източници, БНР съобщи още, че на разпит са били извикани двама бивши прокурори. По-късно бТВ допълни, че разпитаните са бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов, който за кратко бе и обвинител № 1 и бившата следователка Бисерка Стоянова. Кокинов потвърди, че е бил викан за информация в сряда. Уточни само, че ставало въпрос за случай отпреди 12-13 години. В момента той е адвокат, както и Бойко Найденов.

По неофициални данни първоначално е била извикана за разговор и следователката от Националната следствена служба Бисерка Стоянова, но в последствие от Националната полиция са се отказали.

По информация на бТВ става дума за проверка по сигнал, който е получен от служебния външен министър. Преди седмици Бойко Рашков коментира, че има бизнесмен, заплашван от бившия премиер Бойко Борисов с думите: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. Само канибал не бе бяха изкарвали, отвърна тогава Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай