Борисов изби рибата: Става разследващ гражданин

И ще съм много добър в тази си дейност, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов изби рибата: Става разследващ гражданин | StandartNews.com

Бойко Борисов изби рибата. Лидерът на ГЕРБ обяви, че става разследващ бивш премиер или разследващ гражданин. Това съобщи самият той на брифинг на партията си и заяви: "И ще съм много добър в тази си дейност.”.

ВИЖ ОЩЕ: Бивши прокурори на разпит. За "канибалския сигнал" ли?

„Като главен секретар на МВР имах 90% одобрение. Ще видите какви митничари са си назначили, покровителствали контрабандата. Аз тях ги знам, половината съм ги арестувал", каза Борисов и се върна назад във времето, когато тировете с контрабандни цигари минавали границата, а папиросите се търгували на женския пазар.

"Целта съм аз!", коментира Борисов по повод разпита на бивши прокурори и следователи от днес сутринта в МВР. БНР съобщи, че двама бивши топ прокурори са били викани на разпит в МВР. Малко по-късно пред бТВ бившият градски прокурор Николай Кокинов съобщи, че е дал обяснения. По информация на телевизията вторият прокурор е Бойко Найденов. Междувременно се появи информация, че обясненията са свързани с т.нар. „канибалски сигнал”, който вицепремиерът и МВР-шеф Бойко Рашков каза, че е получил от анонимен свидетел, който бил заплашван от бившия премиер Бойко Борисов.

"Поразучих малко, защото те подписват декларация, че няма да разпространяват. Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 г. Нито го познават тоя човек, нито го знам. То се оказа, че е от друг човек сега, защото този, за който твърдяха от началото, работи в одита на Министерство на здравеопазването. Той е член от много години. А някой чул, бил уволнен някога през 2009 г. и аз трябва да си спомня някой дали е идвал през 2009 г. при мен. Сега разиграват целия тоя цирк, целия този панаир, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени, целта съм аз", обясни Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ, на който се появи изневиделица по средата.

Кокинов е бил питан за случай отпреди 11 години, предаде още бТВ. В началото на месеца Бойко Рашков разказа, че Борисов оказал натиск върху следовател по дело, за да спаси свой министър от влизане в затвора. Случаят бил от 2009 г. Рашков разказа още за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил с думите: "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо."

"Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някого някъде не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам. Не го знам и не искам да го знам", каза Борисов. Той настоя да бъде подложен на детектор на лъжата.

Според него ще бъде извикан на разпит в края на предизборната кампания, "за да има панаир". "Заклел съм се, че нямам кюлчета. Те ме заснеха, монтираха и удариха. Това е краят на един дългопланиран сценарий", обобщи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай