Неделя,

Бивш прокурор произнесе присъдата на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
27772
Бивш прокурор произнесе присъдата на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров
A
A
A

Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров няма бъдеще на позициите, които в момента заемат като главен прокурор, заместник на гл. прокурор и заместник-директор на Националната следствена служба. Това заяви пред бТВ бившият директор на следствието и заместник главен прокурор Бойко Найденов.

„Още миналата седмица предложих колегите да излязат в отпуск, тъй като това няма как да се размине без последици", припомни Найденов.

Според него нивото, на което се слезе, говори, че част от тези хора не би трябвало да продължат да работят.

По думите му взривът до кортежа на главния прокурор е отприщил проблема в прокуратурата.

„Много е важно да се разбере кой постави началото на това спускане по нанадолнището. Явно е имало някакви неща в задкулисието, които не знаем, за да се стигне дотам, че публично висши магистрати да обвиняват един друг“, коментира бившият директор на НСлС и зам.-главен прокурор Бойко Найденов.

„Надявам се да няма такива разтърсващи събития, защото това ще бъде краят на прокуратурата, ще бъде последният пирон, забит в прокуратурата като част от съдебната система. Ако има такива неща на първо място това е ужасно и на второ място е въпросът защо сега“, каза още Найденов.

Той смята, че главният прокурор не е само администратор, както Иван Гешев се определи, а може да отменя всички актове на по-долните прокурори и по този начин да влияе на всяко едно разследване.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com