Бързо производство за каналджията, натъпкал сирийци в хладилник

Бързо производство за каналджията, натъпкал сирийци в хладилник | StandartNews.com

Бързо производство образува Районната прокуратура в Свиленград срещу турския трафикант, който опита да прекара от родината си у нас 127 сирийци и двама свои сънародници. Те бяха натъпкани в хладилната част на камиона му.

Каналджията беше спипан в 5,30 часа сутринта на ГКПП-Капитан Андреево, а нелегалните, които превозва открити при проверка на ремаркето на камиона му.

След нелегалните има 54 деца на възраст от 1 до 14 години.Сирийските граждани заявили, че идват в България да търсят закрила от военните в действия в родината си.

Срещу двамата турски граждани, укрити в камиона, са образувани отделни бързи производства, за престъпление от Наказателния кодекс за влизане в страната без разрешение.

Срещу водача на товарния автомобил е предявено обвинение за нелегално превеждане през границата на страната на група от чужди граждани, сред които и малолетни. Той е задържан за 72 часа

Още 33 нелегални от Ирак и Сирия са заловени в изборния ден.

Групите са открити на жп гара Капитан Андреево при два отделни случая в товарните вагони на влаковата композиция, влизаща от Турция.

Сред тях 15 са деца, под под 14-годишна възраст.

Според обясненията им двете групи били качени във влаковете от двама турски каналджии в ранните часове на 1 ноември 2015 г. от жп гарата в Одрин. Мигрантите твърдят, че семействата с едно дете платили на турските каналджии за превеждането им по 5 000 евро, а семействата с повече от едно дете по 9 000 евро.

Всички чужди граждани са подали молби за предоставяне на закрила в България и ще бъдат настанени в миграционните центрове за бежанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай