Банкерка източи 120 бона с посредници

Банкерка източи 120 бона с посредници | StandartNews.com

Служителка на банка в Разград се изправя пред съда за източването на 118 500 лева от фирмена сметка. От внесения обвинителен акт става ясно, че 46-годишната Силвия Димитрова е успяла да източи сумата с посредничеството на съучастниците й - 45-годишния Владислав Гоцев от Габрово и 41-годишната Теодора Цанкова от Търговище.

Според обвинението тримата се разбрали да изтеглят сумата от фирма собственост на бизнесмена Стойно Иванов от Стара Загора. Владислав, който се занимавал с дребни мошеничества и в момента лежи във Варненския затвор за наркотици, се снабдил с подправена лична карта и фалшив фирмен печат. Дегизирал се с перука и очила и така на 5 август 2014 г. се появил в клона на банката, намиращ се в голям магазин за черна и бяла техника в Разград. Там пред Силвия представил ментето, което било с данните на бизнесмена Стойно, но с неговата снимка. Банкерката се направила на разсеяна, приела документите и наредила сумата. Теодора пък е подведена под отговорност, тъй като помогнала на Владислав за снабдяване с личната карта и печата. Освен това тя давала съвети как точно да направят далаверата и да приберат сумата от банката. Теодора е осъждана за данъчни престъпления. 

Делът на банковата служителка трябвало да й бъде предаден от млада жена с дете на автогарата в Разград. Според показанията на Силвия аверите й я прецакали и делът й не бил платен. Действията на тримата подсъдими са разкрити след жалба от Стойно. Така банката възстановила сумата на старозагорската фирма, а срещу участниците в схемата за източване и длъжностно присвояване в големи размери започнало разследване. До момента подсъдимите не са възстановили парите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай