„Българско сирене" връща липсите на Държавния резерв с присъда

„Българско сирене" връща липсите на Държавния резерв с присъда | StandartNews.com

Хасково. Хасковската мандра „Българско сирене" ще връща установените в базата й липси към Държавния резерв за близо 300 000 лв. с присъда.

 

По делото срещу Акционерното дружество, което през есента на миналата година беше засечено в некоректност по съхранението на запасите, Хасковският окръжен съд присъди възстановяването на липсващите 24 671 кг.сирене и 10 000 кг. кашкавал Освен това мандрата трябва да изплати на Резерва и неустойки -обезщетение от 4497 и направените по делото разноски за 16 880 лв.

 

Мандрата в Хасково съхранява провизии от ДР от лятото на 2008 година чрез договор. Дружеството е пазило в складовете си заделените количества от 70 т. краве сирене и 10 т. кашкавал. Според договора провизиите трябвало да са в наличност и в такова състояние, че да могат да бъдат използвани по всяко време.

 

През септември миналата година обаче при внезапна проверка се разбра, че част от провизиите липсват. След като скандалът гръмна, мандрата получи предписания за възстановяването на отклонените количества в едномесечен срок, но това не бе изпълнено.

 

Решението на хасковските магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай