Атанас Славов разкри нова идея за служебните правителства

Съдебната реформа си я представям чрез промени в Конституцията, каза той

Атанас Славов разкри нова идея за служебните правителства | StandartNews.com

Българският президент да назначава правителството в оставка за служебно до провеждането на нови избори. Това гласи предложение на правосъдния министър Атанас Славов, което той сподели в интервю за бТВ.

Съдебната реформа си я представям чрез промени в Конституцията, каза той.

"Когато освобождаваш предсрочно, ти изпълняваш очаквания, а когато избираш, ти инвестираш в доверие." Така правосъдният министър обясни защо сегашният Висш съдебен съвет може да освободи Гешев, но не е редно да избира нов главен прокурор.

За разкритията за "Осемте джуджета" Славов каза, че предстои да видим какво ще се случи.

Когато говорим за реформи на конституцията, е задължително участието на политическите сили, но когато става дума за избор, те трябва да стоят на дистанция, смята Славов.

Много е важно да имаме механизъм за контрол на главния прокурор, твърди той. Очевидно е, че сблъсъкът с Гешев стана повод за сигналите срещу Сарафов, но дали те са основателни, тепърва ще се разбере, каза правосъдният министър.

Според него голямото послание от посещението на Зеленски е, че ние подкрепяме с дела Украйна. "Аз се надявам военната помощ да не е новина, да стане нещо постоянно", каза Славов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай