Понеделник,

Арнаудова: Внасяме обвинението срещу Евгени Крусев

314
Арнаудова: Внасяме обвинението срещу Евгени Крусев
A
A
A

Предстои съвсем скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на дело срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев. Това съобщи в "Здравей, България" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"В момента, в който сме събрали данни за извършено престъпление с висок обществен интерес, с висока степен на обществена опасност, ние предприемаме действия. По този случай колегите от Специализираната прокуратура са на финал. Предстои съвсем скоро внасяне на обвинителен акт и завеждане на дело. Все още не е приключило разследването на Окръжна прокуратура – Пловдив във връзка със сигналите за непрозрачно и незаконосъобразно разходване на средства от община Пловдив", обясни още Арнаудова. 

"Запознахме се с видеото, което беше разпространено през вчерашния ден. Видеото е изпратено в МВР – Ловеч. Във вчерашния ден, РП е уведомена. Заместник – районния прокурор е поел ръководството на проверката. Снемани са обяснения от участниците в инцидента. Установява се има ли телесни наранявания, дали има прстъпления от общ характер, какви са нараняванията на децата и какви мерки ще се предприемат", допълни тя.

По думите й е започнала проверка за лично укривателство - за това, че Георги Семерджиев е дал жилището, за да се укриват в него Арабаджиеви. Той е спомогнал те да избегнат или да осуетят наказателно преследване. "Към този момент не ми е известно прокуратурата да е била сезирана с данни за пране на пари или други престъпления, извършени от Семерджиев", каза още тя.

"Относно случая в Стрелча Районна прокуратура разследва принуда. Престъпление против личността. Лицето е злоупотребило със служебното си положение. В нито едно от разследванията прокуратурата не работи предизборно. И в случая с кмета на Созопол, и в този с кметицата на Златица СГП работи от около година", категорична бе Арнаудова.

Тя добави, че четирите пълнолетни лица от Плевен, които бяха задържани за рекет над ученици, ги грози до 10 години лишаване от свобода. Двама от тях са осъждани, а другите двама са с криминални регистрации, обаче не са осъждани. Повече от една година те са упражнявани системен психологически тормоз над жертвите си.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com