Адвокатските хонорари скачат

Адвокатските хонорари скачат | StandartNews.com

София. Най-малко 3000 лв ще струва адвокатският хонорар за защита в досъдебното производство, ако обвинението за престъпление предвижда доживотен затвор. Досега защитата струваше 1800 лв. Това става ясно от публикуваните днес в Държавен вестник изменения в Наредбата за минималните размери на адвокатските възнаграждения, която не беше пипана близо 4 години. Според нея минималните адвокатски такси и хонорари за процесуално представителство се увеличават.

Ако обвинението за престъпление предвижда над 15 г затвор, хонорарът на адвоката скача от 1200 на минимум 2000 лева. Ако обвинението за престъпление предвижда до 15 години затвор, защитата ще струва минимум 1500 лв, а не 800 лв, както досега.
При гражданските дела от 250 лв на 500 лв се увеличава първоначалното възнаграждение по делата за бащинство. За изготвяне на молба за отмяна на влязло в сила решение, без адвокатът да се явява в съдебно заседание, възнаграждението ще е най-малко 300 лева. Ако пък защитникът се яви пред Темида, хонорарът му скача с 200 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай