Адвокат филантроп на годината стана д-р Петър Илиев

Д-р Петър Илиев, управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Илиев и партньори“

Адвокат филантроп на годината стана д-р Петър Илиев | StandartNews.com

Носителят на тазгодишното отличие и приз „Адвокат филантроп на годината“ за 2022 г. е д-р Петър Илиев.

Наградата му бе връчена от един от най-обичаните и уважавани доайени на българската адвокатура – Владимир Дончев - по време на церемонията на Националните награди за правосъдие, част от Благотворителния бал на юристите.

В тези трудни времена, в които повечето хора егоистично се интересуват единствено от собственото си оцеляване и материално благополучие, той прави нещо напълно различно. Прави го тихо, скромно, спокойно и от много години. Помага на хора, болни от тежки заболявания за лечение в чужбина, с което им връща вярата в живота, както на тях, така и на техните обичащи ги близки. Безвъзмездно подкрепя и финансира ин витро процедури, с което сбъдва мечтите на много български семейства, загубили отдавна надеждата за рожба.

"Скъпи колеги, това, което ще оставим след нас не са големите дела и сделки, а доброто, което правим. Моят татко, който беше адвокат, често казваше, че добрият адвокат е преди всичко добър човек", каза д-р Илиев приемайки наградата.

Д-р Петър Илиев, управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Илиев и партньори“, е и единственият български адвокат, който в две последователни години е бил носител на двете най-високи отличия и най-престижни награди в адвокатската професия в България: „Адвокат на годината“ и „Адвокатска кантора на годината“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай