Адв. Пенков: Професията ни трябва да се присъедини към бъдещето

Съвместната конференция с The Legal 500 докара над 150 изявени юристи от цял свят

Адв. Пенков: Професията ни трябва да се присъедини към бъдещето | StandartNews.com

Дигитализацията, цифровата икономика, мерките срещу изпирането на пари и финансовите злоупотреби, киберсигурността, бъдещите технологии и изкуствения интелект бяха само част от темите, които се обсъдиха на първата по рода си конференция South East Europe Summit 2019. Събитието бе организирано от The Legal 500, международно признатата организация за оценяване и класиране на правни кантори и адвокати от цял свят, и водещата правна фирма и носител на приза Кантора на 2018-та година на Правосъдните награди - „Пенков, Марков и партньори“.

„Професията ни се променя с голяма скорост и за всички нас това е голямо предизвикателство. Фактът, че такава важна конференция се провежда именно в България, е едновременно голямо признание и предизвикателство за нас“ – с тези думи Владимир Пенков, председател и старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Адвокат на 2013-та година на Националните правосъдни награди откри конференцията.

Да поздравят над 150-сетте гости от международния правен свят на сцената излязоха Дейвид Гоулторп, управляващ директор на The Legal 500 и банкерът Левон Хампарцумян.

Първият панел, който бе фокусиран върху актуалната тема за предизвикателствата пред защитата на данните и киберсигурността предизвика огромен интерес. Той бе открит от Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни: „Киберсигурността не е само защита на лични данни и не засяга единствено институциите, тя е неразделна част от ежедневието на бизнеса, включително банков сектор, правна индустрия, здравеопазване, енергетика и т.н. Всички трябва да работим заедно, за да подобрим нивото на защита, защото това е една от най-големите ни слабости на европейско ниво.”

В различните панели на South East Europe Summit 2019 се включиха и редица изпълнителни директори на водещи институции и компании, сред които представители на Българска народна банка, IBM, Rompetrol, Oracle, и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай