34-ма бандити закопчани във Варна

При проверките са задържани и две лица, обявени за издирване

34-ма бандити закопчани във Варна | StandartNews.com
  • При проверките са задържани и две лица, обявени за издирване

34-ма души са закопчани при спецоперацията срещу битовата престъпност във Варна и областта, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев. При масираните полицейски проверки, бяха изградени 6 контролно – пропускателни пункта. Задържани и две лица, обявени за издирване.
 
Образувани са 12 бързи полицейски производства и 1 досъдебно производство, като петима души са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа във връзка с повдигнатите им обвинения, стана ясно на брифинг, даден от директора на ОД на МВР – Варна ст.комисар Даниел Пашов, Окръжният прокурор Красимир Конов и и.ф.ръководител на Районна прокуратура – Варна – Владислава Панайотова.
 
Едно непълнолетно лице, срещу което с водят четири досъдебни производства, е под надзора на инспектор "Детска педагогическа стая" при ОД на МВР – Варна, съобщи Нова тв. Всички те са тормозели с набезите си малките населени места в района на Варна, като селата Синдел и Белослав. Задържаните са добре познати на органите на реда с различни противообществени прояви.

По време на операцията са проверени 59 заведения и 5 игрални зали във Варна, съобщи ст. комисар Даниел Пашов, като допълни, че не в хазартните помещения не са били открити непълнолетни лица. Но такива са били установени в райони близки до проверените места, като по случая са изготвени 12 протокола за предупреждение, съставени са 6 АУАН на родителите на 12-те тийнейджъра. Един от тях е бил върнато в кризисен център, от където е избягал по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай