2 години затвор за мащеха, убила 2-годишно с метла

2 години затвор за мащеха, убила 2-годишно с метла | StandartNews.com

2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим определи Бургаският окръжен съд за 25-годишната Ганка Димитрова, която преби с метла до смърт 2-годишния Йордан. Извършителката призна вината си по време на процеса и обясни, че е била бременна и иизнервена, а детето било палаво, затова го набила.

Адвокатът й настояваше Димитрова изобщо да не влиза в затвора, защото няма кой да се грижи за децата й. Тя и партньорът й стоян отглеждат общо 4 деца – едно негово от предишен брак (каквото е било и убитото дете), две нейни и едно общо, с което Ганка е била бременна, когато е убила Йордан.

Не за първи път мащехата биела детето, имало е и предишни побои, след които момченцето е постъпвало в болница, стана ясно на делото. На 8 декември 2013 година Ганка ударила детето, като видяла, че този път състоянието му е тежко, го взела и хукнала към стопанския двор, в който работел Стоян. Той закарал момченцето в Бърза помощ в Айтос, откъдето с линейка е доведено в Бургас. Той е било в тежко състояние, неадекватно. На 17 декември е откарано в УМБАЛ „Света Марина" във Варна, където лечението му продължава. Въпреки всички усилия на лекарите Йордан починал на 28 декември.

Три месеца след това Ганка ражда друго момченце, което е син на Стоян. Кръщават го също Йордан, който вече е на 1 годинка. "Него обаче не го бия", каза пред съда майката Ганка. 

В момента и двамата родители са безработни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай