25 400 лв. събраха магистрати за деца с ДЦП на благотворителен бал

92-годишният съдия Трендафил Данаилов получи голямата награда за правосъдие на деветия Благотворителен бал на юристите

25 400 лв. събраха магистрати за деца с ДЦП на благотворителен бал | StandartNews.com

* 92-годишният съдия Трендафил Данаилов получи голямата награда за правосъдие на деветия Благотворителен бал на юристите

* Министърът на правосъдието поздрави призьорите от Националните награди за правосъдие

92-годишният съдия Трендафил Данаилов получи голямата награда за правосъдие на деветия Благотворителен бал на юристите.

Може да бъде изображение с 3 души и изправени хора Той е българският съдия по делото “Антонов”, благодарение на него обвиненията към българските граждани, които италианският съд свързва с атентата срещу папа Йоан Павел II, са смекчени.

Гран при за съдия Трендафил Данаилов

Отличието идва 40 години, след като светът заговори за българска следа в покушението. Статуетката и грамотата му бяха поднесени от професор Огнян Герджиков и адвокат Людмил Рангелов. Цялата юридическа гилдия в залата, повече от 220 души, стана на крака и аплодира Трендафил Данаилов, който бе придружен от своето семейство. Той сподели, че е работил над 50 години като съдия и малко повече от 20 години като адвокат.Каква е каузата на деветите Национални правосъдни награди - Общество

Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и томбола бе събрана най-голямата сума досега – 25 400 лева. Средствата ще бъдат дарени по дарителските сметки на четири деца с церебрална парализа – Ванеска, Мишо, Елена и Снежка. Децата бяха гости на събитието. Разиграни бяха платна на Николай Панайотов, Николай Янакиев, Милена Минчева, Елеонора Бакалова, Иван Яхнаджиев, който се прибра от Рим, специално за събитието и рисуваше на място с неговите ученици. По негова покана в творческата вечер се присъедини и Луна Йорданова, която също нарисува една картина. А търга се водеше лично от проф. Герджиков.

В Националните награди за правосъдие освен голямата награда „Гран при“ по категории бяха връчени статуетки и на други изявени юристи и магистрати. Водеща на събитието бе водещата от БНР Анелия Торошанова. Преди церемонията тя бе изненадана от председателят на Асоциацията на жените адвокати Елка Пороминска и юристът и тв водеща Нина Хамилтън с плакет за неуморната си и изключително професионална 10-годишна работа в правното предаване „Законът и темида“. „Краката ми се подкосиха“, каза Анелия от сцената.

Адвокатска Колегия на годината стана Хасковската колегия. Те бяха поздравени лично от Министъра на правосъдието Иван Демерджиев, който им връчи и статуетката и плакета на сцената.Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора, на закрито и текст, който гласи 'BIMA UIA BIA UIA UIA BiMA UIA правосъдие девети национални награди за правосъдие темида цената на истината благот телен бал на юристите правосъдие наград OcдE заправосъдие HiL.FE'

Призът Сделка на годината отиде при „Пенков, Марков и партньори“, за най-голямата направена сделка у нас – продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България за 400 милиона евро. Статуетката им бе поднесена от директора на Агенцията по инвестициите Стамен Янев.

С равен брой точки от журито в категорията „Адвокат на годината“ първи станаха адвокат доктор Мария Петрова и адвокатът от Пазарджик Хари Хараламбиев, който не успя да присъства. Призът им бе поднесен от Адвокат на 2020 година Владимир Пенков. Останалите номинирани бяха Мария Даскалова, Николай Цветанов и Петър Николов – те бяха обявени от журналиста от actualno.com Димитър Лазаров.

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на закрито

Пловдивската кантора Юсаутор на адвокат Атанас Костов получи приза за „Адвокатска кантора на 2021“. На сцената да им връчи статуетката Темида излезе Петър Илиев, чиято кантора Илиев и партньори бе най-добра за 2020-година. За кантора се бориха още Шилев и Ко, Рускова и партньори, Димитров и партньори.

Генералният директор на БНР и юрист по образование Милен Митев обяви от сцената, че Десислава Петрова от СГП е „Прокурор на годината“, в нейната категория номинирани бяха още Диана Мицканова от Специализирана прокуратура, командирована в ОП Плевен и Галина Андреева от ОП Пловдив.

Признанието за най-добър съдия получи Таня Радкова от ВАС. Статуетката й бе поднесена от съдия Емануела Балевска – съдия на годината за 2020. В нейната категория бяха номинирани още Игнат Колчев от АС Смолян и Евгени Узунов от Районен съд Бургас.

Камен Каменов получи приза за най-добър нотариус тази година от журналистката от "Стандарт" Даниела Денева. В неговата категория бяха номинирани Марина Ташева, Полина Миткова, Стилиян Тютюнджиев.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и текст, който гласи 'BİMA UIA BiMA UIA BiMA UIA BIMA UIA девети национални награди за правосъдие темида цената HA истината благо благотворителен бал на юристите Hil !FE'

Журналистката от epicenter.bg Магдалена Гигова обяви за най-добър медиатор за 2021-ва година Дима Александрова. В нейната категория бяха още: Любка Василева и Даниела Коларова.Може да бъде изображение с 5 души и изправени хора

Младият следовател Велислав Величков грабна статуетката в категорията „Млад юрист“. Тя му бе поднесена от проф. Таня Йосифова от УНСС. Майкъл Ел-Тал, Маргарита Балабанова, Александър Рашев бяха останалите номинирани.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на закрито

Специална награда „Адвокат Про боно“ получи Райна Мандакова от миналогодишния победител в категорията Иво Лулчев.

„Адвокат в медиите“ за най-много спечелени медийни дела стана Екатерина Димитрова. За да я поздрави и да й връчи статуетката на сцената излезе нейно превъзходителство посланичката на Мароко Закия Ел Мидауи, която подари на организаторите специална мароканска чаена церемония, която се проведе по време на събитието.

В категорията “Адвокат-обществен закрилник на инвестициите и стопанската дейност в БГ” бе отличен един адвокат, благодарение на когото няколко чуждестранни инвеститори не само запазиха, но и разшириха икономическото си присъствие в България - адвокат Живка Томова, а наградата й връчи адвокатът-консултант на предаването Законът и Темида по БНР Захари Генов.

В категорията „Правосъдие зад граница“ наградата бе поднесена от проф. Атанас Семов на „Пенков, Марков и партньори“. Тук номинирани бяха още – Тодор Найденов, Николай Коларов, Веселка Крачунова и Мирослава Иванова.

„Дело“ на 2021-ва година стана делото за мръсния въздух на София, водено от АД „Господинов и Генчев“. Статуетката им беше поднесена от журналиста от в-к Телеграф Захари Белчев. Останалите номинирани дела бяха: „Кокаиновият кораб“ или т.н. Дело Гарсия на Анна Серафимова, дело за отвличане на деца, спрямо българското законодателство и Хагската конвенция на Йорданка Бекирска и Делото Златен век на Мургова и партньори и Пенков, Марков и партньори.

Юристите в залата бяха тържествено поздравени със специално видео от Марияна Кънчева, българския съдия в Общия съд на ЕС с Люксембург, която тази година бе част от професионалното жури, заедно с професорите Герджиков и Семов и адвокат Владимир Дончев.

На финала на церемонията гостите бяха поздравени с авторските песни на изпълнителките Цвети Радойчева и Владислава Христозова.

Церемонията се осъществява с медийната подкрепа на предаването „Темида-цената на истината“, БНР - предаването „Законът и Темида“, България 24 тв, телевицзия Код Фешън, вестниците Стандарт, Труд, Телеграф, 19 минути, бизнес списанието В2В, онлайн медиите temida.tv, pik.bg, blitz.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, dromomania, stolica.bg, epicenter.bg, glas.bg trafficnews.bg, no-comment.bg, woman.bg, legalno.bg, най-голямото ФБ списание Хай Лайф, което излъчваше на живо церемонията и други.

В томболата бяха дарени следните предмети: луксозни напитки Tonino Lamborghini, предоставени от Vip Shop Italy, мъжка вратовръзка и ваучери с отстъпки, предоставена от модна къща „Агресия“, ваучер за тренировка Xbody Revolt, българска козметика за коса от VH by Vladislava, коледна кутия от Dream Team Catering, сладки изкушения „Дома“, ваучер от Kiara Fashion, тибетска козметика TianDe, предоставена от бутик „Красиви и щастливи“, картини и ваучер за рисуване в студио Art Izba, ваучери за висококачествени обувки и аксесоари от Стил99, луксозна козметика Dony Cosmetics, специална селекция вина Bononia Estate и ваучер за три нощувки със закуски в хотел 4* в Истанбул, предоставен от Караджъ Турс

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай