12 години на топло чакат Балджийски

12 години на топло чакат Балджийски | StandartNews.com

От 3 до 12 години затвор заплашват футболиста Борислав Балджийски. Толкова предвижда родното законодателство за убийство по непредпазливост, в каквото е обвинен ихтиманецът.

Бившият играч на "Левски" и "Славия" отне живота на служителя на "Топлофикация" Петър Алексов на 7 август миналата година. Алексов, който е бил и запален фен на ЦСКА, и Балджийски се спречкаха тогава пред казино в "Красно село". Един от ударите на футболиста се оказва фатален, защото жертвата си удря главата силно в бордюр.

От прокуратурата обявиха, че разследването на детайлите от драматичната вечер са на финален стадий. Очаква се скоро да бъде внесен обвинителният акт. Към момента играчът, на когото се чертаеше светло бъдеще, бе на свобода. Той плати за нея 15 000 лева.

Пред съдиите, в досегашните гледания на мерките за неотклонение, Балджийски обясняваше, че не е разбрал, че е убил юриста. "Когато си тръгнах, беше жив. Щях ли да отида да си легна на 200 метра, ако знаех, че съм извършил убийство", попита преди време риторично той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай