Знаков лидер на СДС проговори и посече Радев!

Какво каза Румен Христов за президента

Знаков лидер на СДС проговори и посече Радев! | StandartNews.com

В коалицията има много лидери. Не се чувствам обиден, че не съм бил поканен на някоя от срещите. Получавам подробна информация. Допускам, че сега тонът ще е по-добронамерен. Ротацията няма да е лесна, понеже всеки има различни виждания. Това заяви лидерът на СДС и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Добре е да чуем мнението на Денков и Габриел за работата на всеки министът“, допълни той.

Той коментира решението на президента Радев да сезира Конституционния съд (КС) заради промените в Конституцията. „Радев има амбиции за политически проект. Като му изтече мандатът, нека да го оглави. Нямам големи опасения за оспорването на промените в Конституцията в КС. Самите ние от СДС имахме резерви по отношение на гражданството, но промените бяха пакетни и ги приехме“, заяви той.

„Не е лесно да се разделим с г-жа Атанасова, която беше отличен председател на парламентарната група, но и КС не е за подценяване. Там трябват хора с добра парламентарна практика“, призна Христов по повод номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия.

Лидерът на СДС изрази мнение за състава на кабинета след ротацията. „Трябва да има една много сериозна оценка на дейността на министрите в този кабинет. На тази база ще се реши кои могат да продължат и кои да бъдат сменени. Аз смятам, че трябва да има промени. Политическата фигура на министъра носи политическа отговорност пред политическите партии, които го подкрепят. Имаме експерти. Ако формулата позволява сигурно ще имаме наша номинация“, каза Христов.

„В регулаторите по-добре е да се назначат експерти. Трябва да търсим най-добрите професионалисти в конкретната сфера. Разговорът ще бъде дълъг, имаме 16 органа непопълнени. Това са около 80 души“, поясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Стоян
преди 3 месеца

Румене приеми съвет от бай Стоян жена и земя тръгнат ли няма спиране , тя е решила да бъде съдия.

Откажи